top of page

IPL (Intense Pulsed Light)

Er en effektiv behandling mot både rødme og små sprengte kar i ansikt og på kroppen.  IPL er også veldig effektiv mot rosacea.

Rosacea

Rosacea er en kronisk inflammatorisk hudtilstand som oppstår i ansiktets sentrale deler, som kinn, hake, nese og i panne.  Hudlidelsen viser seg som rødme, inflammasjon og synlige blodkar i ansiktet. Den rammer ofte de med lys og følsom hud. Følsom hud er typisk tegn på rosacea, samt små røde kviser og ujevnheter i huden.  Røde og irriterte øyne kan også forekomme.

Rosacea er ganske vanlig og rammer 5-10% av befolkningen. Det finnes ingen kur som helbreder tilstanden fullstendig, men ved effektiv behandling er prognosen god. 

 

Tilstanden kan forverres av: 

  • sterkt sollys, varme, kulde, vind og store temperatursvingninger  

  • stress

  • alkohol, sterkt krydder og varme drikker

  • fete kremer, kortisonkremer

 

Overflateårer

Overflateårer behandles annerledes enn de dypereliggende blodårene. Overflateårer behandles ofte med IPL som benytter seg av lysenergi for selektivt å oppsøke blodårene på hudoverflaten. Lysenergien absorberes av hemoglobinet (i blodet) og skaper varme. Blodet koagulerer og dette gjør at blodåreveggene kollapser.

 

Etter hvert vil kroppen absorbere de kollapsede blodårene som forsvinner så av seg selv uten at noe omkringliggende vev skades.

Ipl

rødme og kar

bottom of page