top of page

Nd:YAG laserbehandling

Vi bruker Yag laser til litt tykkere og dyptliggende årer. Laserhodet

har innebyggd kjøleeffekt for å minske ubehaget ved behandling.

Behandling er svært effektiv, og i mange tilfeller vil man se effekt

allerede etter en behandling. 

 

Antall behandlinger avhenger av hvor store områder/kar man trenger

å behandle. Man må regne med gjennomsnittlig 2-6 behandlinger og

disse bør uføres med ca 6 ukers mellomrom. 

 

Før behandling

Det er viktig ikke å være solbrun før behandling. De siste 4 ukene før første behandling bør det området som skal behandles beskyttes mot sol. Dette er fordi brun hud reduserer lasereffekten. Man bør benytte en solkrem med solfaktor 30 eller mer.

 

Slik foregår behandlingen:

Området som skal behandles smøres med kald gel for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden slik at den kommer ned til de områdene den skal behandle. Hemoglobinet i blodet absorberer laserlyset og omdanner dette til varme. Varmen fører til at blodet koagulerer og åreveggen klapper sammen og ødelegges. De ødelagte årene vil siden absorberes av kroppen, uten at omkringliggende vev blir skadet.

IPL brukes ofte på mindre blodkar, mens YAG laser brukes på større kar.

 

Etter behandlingen:

Laserbehandling med YAG laser er en veldig trygg behandling, og bivirkninger er veldig sjeldne. Man kan oppleve kortvarig stikk og lett svie i huden etter behandlingen. Rødhet og hevelse er vanlig i behandlingsområdet. Dette går over i løpet av noen få dager. Behandlingen har ingen nedetid, og det er mulig å gå på jobb rett etter behandling.

Unngå sterk sol første 4 ukene etter behandlingen. Bruk minst solfaktor 30 på behandlet område etter behandlingen. Dette for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake.

Bilder som illustrerer resultater

Nd:YAG LASER

bottom of page